Search
Close this search box.

עדי נגב – נחלת ערן

Dr. Kramer and patient outside ד"ר קרמר ומטופל בחוץ

הכפר השיקומי “עדי נגב – נחלת ערן” (לשעבר עלה נגב – נחלת ערן) הינו פרויקט ראשון וייחודי בנגב כולו. בכפר אנו מעניקים מגוון שירותי שיקום מתקדמים לילדים ולבוגרים עם מוגבלויות שונות – קוגנטיביות ומוטוריות, מולדות-התפתחותיות או כאלה שנגרמו עקב פגיעות ופציעות. הכפר כולל מחלקת אשפוז יום, מרכז שיקומי, מרפאות ומחלקות נוספות שבהן ניתנים שירותי שיקום אינטנסיביים וטיפולים שיקומיים ארוכי טווח.

על דיירי הכפר נמנים ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית קשה, מומים גנטיים ובעיות פיזיות מורכבות. לצדם מגיעים לקבלת טיפולי חוץ אלפי תושבים מכל האזור, שזהו עבורם המענה השיקומי היחיד בנגב כולו.

כל אחד מאנשי הצוות חדור בערכים של כבוד לאדם, אחריות אישית, אהבה ושמחה. כל צעד – גם הקטן ביותר, שעושה מטופל או דייר בכפר – מייצר עבורו דחיפה אדירה במסע השיקומי שלו, בדרך לחזרה לחיים עצמאיים ומאושרים.

הצוות המקצועי בכפר השיקומי כולל רופאים שיקומיים, מטפלים במקצועות הרפואה השונים, צוות סיעוד מיומן ומערך מתנדבים גדול במיוחד. הקשר הרציף עם משפחותיהם של הדיירים ושיתוף הפעולה ההדוק מאפשרים להם להיות מעורבים בחייהם ובהתפתחותם של הדיירים, ובכך תורמים רבות להצלחת תהליך השיקום.

נקודה של אור בנגב

כיום, מעניקה מדינת ישראל הכרה ומענה לבוגרים עם מוגבלויות עד לגיל 21. לאחר גיל זה, אין מסגרות הולמות המאפשרות להם להמשיך בתהליך השיקומי שלהם. “עדי נגב – נחלת ערן” מספק מענה ייחודי עבורם.

הכפר השיקומי הממוקם במועצה האזורית מרחבים הינו ייחודי מסוגו בעולם והוא הוכרז כפרויקט לאומי – הכרזה המעוגנת במספר החלטות ממשלה. הכפר כפוף ל-7 משרדים בממשלה ונתמך גם על ידי ארגון קק”ל ארה”ב ותומכים נדיבים נוספים מכל רחבי העולם.

עדי נגב – נחלת ערן הוקם ע”י האלוף במיל. דורון אלמוג, מפקד אמיץ ומוערך בצה”ל, לזכרו של בנו ערן שסבל מאוטיזם ועיכוב התפתחותי. לאורך כל השנים פועל דורון רבות למען קידומם של ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות, במגוון ערוצים בארץ ובחו”ל. זאת מתוך אמונה כי חוזקה של החברה כוללה נמדד באמצעות חוזקה של החוליה החלשה ביותר בה.

“עוצמת השרשרת האנושית לעולם תהיה כעוצמת החוליות החלשות. ”

השרותים שלנו

  • מגורים לאנשים עם מוגבלויות מורכבות
  • בי”ח סיעודי מורכב לתינוקות, ילדים ובוגרים
  • מרכז פארא רפואי
  • בריכה הידרותרפית
  • בית ספר לחינוך מיוחד
  • ספארי וחוות רכיבה טיפולית
  • חווה חקלאית מונגשת בה עובדים אנשים עם צרכים מיוחדים

חיבור לקהילה

אנו בעדי רואים בעצמנו חלק ממרקם החיים הקהילתי בכל מרחב שבו אנו פועלים. החיבור לקהילה משפר את תהליכי השיקום בדרכים רבות וברבדים שונים: בחיזוק המודעות לצרכיהם של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות; בהבנה של הכוח העצום שיש לכל אחד מאתנו – מטפלים, מטופלים וכלל האוכלוסייה; בשילוב המטופלים בחברה, בעבודה ובפעילויות נוספות, ועוד.

בכפר השיקומי מבקרים לאורך כל השנה ישראלים מכל חלקי האוכלוסייה, בהם: תלמידי תיכון, חיילים ומתנדבים בשירות הלאומי, אסירים בתכניות שיקום, עובדי חברות היי-טק, יוצאי מערכת הביטחון, אזרחים ותיקים ממסגרות שונות, אורחים ומתנדבים מחו”ל ועוד.

עם הפנים לעתיד

כדי להרחיב את המענה השיקומי הדרוש לתושבי האזור אנו משלימים בימים אלה את הקמתו של המרכז הרפואי לשיקום הראשון בנגב. מרכז זה יציע אשפוז שיקומי ומגוון רחב במיוחד של שירותים ויכלול 108 מיטות. בכך הוא יגדיל באופן דרמטי את מספר מיטות האשפוז השיקומיות בארץ כולה! לצד הטיפולים והאשפוזים, ירחיב ויעמיק המרכז את תהליכי המחקר המתקיימים כל העת בכפר השיקומי, במטרה לשפר ולשדרג את מערך השיקום של עדי.

מעבר למענה הטיפולי, להקמת המרכז הרפואי לשיקום חשיבות לאומית בזכות יצירת מאות מקומות עבודה חדשים באזור המשווע למשרות. צעדים אלה יתרמו אף להרחבת ההתיישבות בנגב.

בשותפות עם:

הכפר שלנו במספרים

האמת היא, שהעשייה האמיתית שלנו גדולה בהרבה מכל מדידה שהיא. לכל חוויה, הצלחה קטנה ומחסום נוסף שנשבר יש ערך עצום. ובכל זאת… הנה טעימה ממה שקורה כאן בעדי נגב – נחלת ערן.

* הנתונים נכונים ליום 01.01.2022

"התרשמנו מהצוות המקצועי ומסור שחושב על כל הפרטים הקטנים והגדולים והכל לטובת המטופל"

צוות מערך אורטופדיה בי"ח סורוקה

170

דיירים

190

משתתפי תוכניות יום שלם

650

אנשי צוות

305

מתנדבים

40

תינוקות במעון להתערבות מוקדמת

83

אנשים מיוחדים המועסקים בסדנת הנגב

+50,000

טיפולי שיקום חוץ

72

מיטות אשפוז בבית חולים שיקומי

35

אנשים מיוחדים עובדים בתכנית 'גננים ללא גבולות'

חזון הכפר

אנו מאמינים כי כל אדם הוא עולם שלם ועשיר – עולם של חלומות ושאיפות, קשיים ותקוות, יכולות כישורים ייחודיים. השליחות שלנו היא לאפשר לכל דייר ולכל מטופל בכפר השיקומי לחוות, להרגיש, ללמוד ולהתפתח, להגשים את חלומותיו ולממש את היכולות הגלומות בו.