Search
Close this search box.

סופגניות מיוחדות מהשף “שי מדלסי”

בצק
3 כוסות או 420גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
100גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב 3%
4 ביצים L
100גרם סוכר לבן
1/2כפית מלח דק

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.

מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע.
מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.

אנו זקוקים לתמיכה שלכם!

תרומתך לעדי תעזור לנו להשיג את היעד ולהעצים כל ילד ללא קשר לחומרת מגבלותיו